opvang gezinnen gezocht foto!

Wie zoeken wij:

Wij zijn op zoek naar mensen/gezinnen die begrijpen wat het betekend een hond uit het buitenland op te vangen. Deze honden hebben veelal nog nooit in een huis geleefd en moeten dus meestal nog van alles leren. Denk hierbij aan het zindelijk maken, het leven in een huis wat ze veelal niet gewend zijn, het alleen thuisblijven, maar ook  spelen, delen en knuffelen kunnen nog onbekend  zijn. We zoeken dus ook mensen/gezinnen die er echt voor gaan bij deze honden.

Wat komt erbij kijken:

Heel veel geduld, tijd, warmte en liefde.

Rechten en Plichten:

Als je opvang gezin bent voor de hond blijft de hond eigendom van MJM Dogs Foundation. Dierenartskosten, vlooien- en wormenpreventie zijn dan ook kosten voor
MJM Dogs Foundation. Wij moeten hier altijd eerst akkoord voor geven. Een dierenartsbezoek wordt dus altijd in overleg met ons gepland.
Wij proberen de opvang gezinnen van hondenvoer te voorzien, als dit door een of andere reden niet mogelijk is dan spreken we een bepaald bedrag af om hondenvoer aan te kunnen schaffen. Dit gaat ook altijd in overleg met MJM Dogs Foundation.

Onze honden moeten worden voorbereid op een leven in huis en benchtraining kan hierin soms heel behulpzaam zijn. Indien nodig kan MJM Dogs Foundation een bench in bruikleen geven. Wij willen onze honden echter overdag niet langer dan 4 uur in een bench hebben zitten en verwachten dan ook dat de hond de rest van de dag vrije toegang tot uw woonhuis heeft. Ook verwachten wij van u dat u een zo eerlijk mogelijke beschrijving geeft over het karakter van de hond in de opvang. Hierbij te denken aan: Loopt de hond goed aan de riem, kan de hond met andere soort genoten/ katten, kinderen etc…
Voor de hond is het van belang dat hij / zij goed gesocialiseerd word te denken aan: scholen, markt, park. Dit om snellere plaatsing mogelijk te maken.
Ook willen wij graag recente foto’s van de hond ontvangen zodat de mogelijke adoptanten recente foto’s kunnen zien in de advertentie’s.

De honden in een opvang gezin staan op onze facebook pagina en hier op onze website ter adoptie. Als er geïnteresseerden zijn in de door uw opgevangen hond zal u deze mensen in uw huis toe moeten laten om kennis met de hond te komen maken. Verder vragen we u om potentiële adoptieouders telefonisch te woord te staan indien zij specifieke vragen hebben over de hond. Uiteraard lichten we u van te voren in over te verwachten telefoontjes en huisbezoeken. Deze worden altijd in overleg, op een voor u gunstig tijdstip gepland.

Wij adviseren als u een hondje wilt opvangen na te gaan of u een W.A verzekering heeft die ook huisdieren dekt. Pups proberen uit verveling nog wel is wat spullen kapot te maken. Ook is een kans op ontsnapping aanwezig en kan een (opvang)hond een aanrijding veroorzaken. En deze eventuele aangerichte schade gemaakt door de (opvang) hond is voor eigen risico en kan niet op MJM Dogs Foundation verhaald worden. Dit omdat u daar zelf de verantwoording voor draagt.

Mocht u besluiten om opvang gezin te worden, leggen we samen bovenstaande afspraken in een zorg verklaring vast zodat er geen onduidelijkheden en/of misverstanden kunnen ontstaan. Mocht u in een later stadium besluiten uw opvanghond toch te adopteren dan heeft u vanzelfsprekend voorrang op ieder ander.

Bent u er na het lezen van deze pagina nog steeds van overtuigd dat u  een perfecte opvang voor een hond bent, dan nodigen wij u van harte uit contact met ons op te nemen.
Vul het Contact Formulier in met als onderwerp Vrijwilliger. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Translate »